بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
دوشنبه ۲۲ آبان ۱۴۰۲ - ۱۲:۱۱
گره‌گشایی بانک ایران زمین از ابر پروژه ریلی شرق کشور 
یکی از اهداف برنامه هفتم توسعه در زمینه ریلی، تقویت این ناوگان و دو خطه شدن خطوط پر رفت آمد کشور است. دراین راستا یکی از پروژه‌های اولویت دار دولت، ابر پروژه ریلی شرق کشور است.
کد خبر : ۲۷۶۱۵۹

به گزارش بورس نیوز، یکی از اهداف برنامه هفتم توسعه در زمینه ریلی، تقویت این ناوگان و دو خطه شدن خطوط پر رفت آمد کشور است. دراین راستا یکی از پروژه‌های اولویت دار دولت، ابر پروژه ریلی شرق کشور است.

با توجه به فرسایشی شدن انتظار برای این پروژه که بیش از دو دهه از آن می‌گذرد، […]یکی از اهداف برنامه هفتم توسعه در زمینه ریلی، تقویت این ناوگان و دو خطه شدن خطوط پر رفت آمد کشور است. دراین راستا یکی از پروژه‌های اولویت دار دولت، ابر پروژه ریلی شرق کشور است. با توجه به فرسایشی شدن انتظار برای این پروژه که بیش از دو دهه از آن می‌گذرد، این طرح مدتی است که از سوی دولت و بخش خصوصی و سیستم بانکی کشور به جد دنبال می‌شود و  بانک ایران زمین نیز به عنوان یکی از ۶ بانک کنسرسیوم پای کار آمده تا از این پروژه ملی گره گشایی کند.

عبدالمجید پورسعید مدیرعامل بانک ایران زمین ساخت خط راه آهن استان خراسان جنوبی را از افتخارات برجسته کشور بیان کرد و گفت: این بانک از بدو تاسیس همواره حامی و همراه طرح‌های ملی و فراملی بوده و همیشه در حوزه اجرای مسئولیت اجتماعی سازمانی پیشگام بوده است.
 

اختصاص هزار میلیارد ریال در ابر پروژه ریلی استان خراسان جنوبی

پورسعید از پذیرش و تأمین عاملیت به مبلغ هزار میلیارد ریال در ابر پروژه ریلی استان خراسان جنوبی خبر داد و افزود: پس از تاکید رئیس جمهور کشورمان مبنی بر تشکیل کنسرسیوم بانکی، شش بانک عامل شامل ایران زمین، رفاه، تجارت، خاورمیانه، ملت و ملی حمایت خود را اعلام کردند و دور تازه‌ای از تلاش‌ها برای تامین منابع مالی و سرعت دادن به پروژه ریلی آغاز شد.

مدیر عامل بانک ایران زمین با بیان اینکه توسعه اقتصادی یکی از اولویت‌های اصلی سیستم بانکی  کشور است گفت: بانک ایران زمین نیز با تمام قدرت در این مسیر گام بر میدارد.

وی خاطرنشان کرد: بانک ایران زمین تلاش میکند در جایگاه یک مولد، اقتصادی در مسیر تقویت تولید داخلی و رشد اقتصاد  کشور حرکت کند.
 

جزییات پروژه فراملی ریلی شرق کشور

پروژه فراملی ریلی شرق کشور شامل راه آهن زاهدان – بیرجند – مشهد به طول ۹۱۰ کیلومتر است که ۱۳ قطعه آن در قالب ۴۳۲ کیلومتر در حوزه سرزمینی خراسان جنوبی قرار دارد. در حال حاضر عملیات اجرایی راه آهن نهبندان- بیرجند- قاین- یونسی آغاز شده است. اعتبار این پروژه در قانون بودجه سال ۱۳۹۹ حدود ۲۹۰ میلیارد ریال بود که به ۶۰۰ میلیارد ریال در سال ۱۴۰۰ افزایش یافت و اعتبار پروژه ریلی استان در قانون بودجه از هزار و ۱۳۰ میلیارد ریال در سال ۱۴۰۱ به هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال در سال ۱۴۰۲ افزایش یافته است. راه آهن به طول ۹۱۰ کیلومتر که از زاهدان شروع می‌شود و از نهبندان به طول ۴۳۲ کیلومتر تا خراسان رضوی ادامه می‌یابد. این طرح بزرگترین طرح ریلی کشور است که با توجه به بندر اقیانوسی چابهار، بهره برداری از آن باعث دگرگونی در بخش حمل و نقل این استان‌ها به ویژه ترانزیت کالا خواهد شد. قطعه‌ای از این مسیر که بیرجند را به ایستگاه یونسی متصل می‌کند در سال‌های گذشته کلنگ زنی شد، اما تامین اعتبار نشده بود.

مزایای تکمیل راه آهن شرق کشور

راه آهن شرق کشور از بابت اتصال جنوب شرق به شمال شرق ایران اهمیت دارد که چابهار را به سرخس متصل می‌کند و نقش مهمی در حمل و نقل مسافر و کالا همچنین توسعه مبادلات تجاری با کشور‌های همسایه به ویژه پاکستان و افغانستان دارد. تامین مالی از سه مسیر اعتباری شامل مسیر اول از طریق کنسرسیوم بانکی برای تخصیص ۲۶ هزار میلیارد ریال اعتبار، مسیر دوم از محل تهاتر نفتی به عنوان منبع اعتباری مطمئن و مسیر سوم قانون بودجه سالانه است.

اشتراک گذاری :
ارسال نظر